Országos Rendőr Tisza-tó körüli futóbajnokság

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal közösen 2023. május 17-én nyolcadik alkalommal rendezte meg az Országos Rendőr Tisza-tó körüli futóbajnokságot. A pontszerző versenyre 15 szerv nevezett, valamint meghívottként versenyzett az Országgyűlési Őrség, és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság csapata. A váltófutásban induló hét fős csapatoknak a Tiszafüreden megtartott ünnepélyes megnyitó után a Tisza-tó körüli gáton kellett teljesíteniük a 64,5 kilométeres távot.

A megnyitón dr. Mecser Tamás r. ezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte a megmérettetésre érkezetteket. A startpisztoly 9.30 órakor dördült el Tiszafüreden, a leggyorsabb csapat 4 óra 33 perc alatt teljesítette a távot.

A verseny végeredményeként a dobogó legfelső fokára a Készenléti Rendőrség csapata állhatott, a második helyezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata lett, míg a bronzérmet a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapatának sikerült megszereznie.

A csapatoknak járó kupákat dr. Rádi Norbert r. dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, az érmeket pedig Papné dr. Kovács Judit r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Személyügyi Főosztály vezetője, valamint Rostás Tibor r. alezredes, a ROKK GSZ RSZSC főosztályvezető-helyettese adta át az ünnepélyes eredményhirdetésen.