8. Rendőr Tenisz Európa-bajnokság

A Magyar Rendőrség tenisz válogatottja 2015. szeptember 12-19. között Milánóban részt vett a 8. Rendőr Tenisz Európa-bajnokságon. Az eseményre 17 ország 55 férfi és 30 női versenyzője nevezett.

Magyarország Horváth László r. ezredes vezetésével négy férfi és egy női játékossal indult az Európa-bajnokságon. A sorsolás nem alakult kedvezően játékosaink számára. Első számú játékosunk Rédecsi Gábor, valamint Tóth Tamás az osztrák első és második számú játékostól kapott ki az első körben. Rédecsi Gábor ellenfele végül a harmadik helyen végzett. Szilágyi Emese is osztrák játékos ellen veszített az első fordulóban, Lisztmajer Tamást pedig a csehek legjobbja verte. Ők mindannyian a vigaszágra kerültek. Dr. Nyéki Tamás megnyerte első mérkőzését monacói ellenfelével szemben, majd a második fordulóban egy dán kollégát győzőött le és bejutott a legjobb tizenhat közé. Itt azonban francia ellenfele megállította.

Párosban a Rédecsi-Nyéki páros szuper tiebreakkel megnyerte első mérkőzését egy Egyesült Királyság-beli páros ellen, majd szoros mérkőzésen kikaptak a kiemelt norvég párostól. Lisztamjer és Tóth szupertiebreakben kapott ki egy szlovák párostól az első fordulóban.

A vigaszágon az első fordulós vesztesek között Rédecsi Gábor volt az első kiemelt és ennek megfelelően meg is nyerte a vigaszág küzdelmeit. Az elődöntőben Lisztmajer Tamást, a döntőben Tóth Tamást verte. A vigaszág győztese bronzérmet vehetett át az eredményhirdetésen.

Összességében elmondható, hogy a csapat sikeresen szerepelt.

Az Európa-bajnokságot férfi egyesben a román Teodor Craciun (legjobb világranglistás helyezése: 218. 2007-ben) női egyesben az osztrák Melanie Klaffner (legjobb világranglistás helyezése 175. 2014-ben) nyerte. Mindketten végig versenyezték az évet pénzdíjas versenyeken. Ebből látható, hogy milyen magas színvonalú tenisz volt a rendőrök Európa-bajnokságán.

Férfi párosban Németország, női párosban Ausztria volt a legjobb.