Belügyminisztérium Országos Meghívásos Sí-, és Snowboard Verseny

A Belügyminisztérium XXII. Országos Meghívásos Sí- és Snowboard Versenye

A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön már több éve sikeresen rendezi a Belügyminisztérium országos síversenyét, amelyet idén a Zempléni Kalandparkban, közel negyven belügyminisztériumi szervezeti egység 140 versenyzőjének nevezésével rendeztek meg január 12-én.

Az esemény nívóját jól mutatja a tény, hogy Pintér Sándor Belügyminiszter fővédnöksége mellett olyan vezetők vállalták el a védnökséget, mint Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, illetve Vincze P. Márton, a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke. A versenyre a Belügyminisztérium alá tartozó valamennyi szerv meghívást kapott, így többek között a TEK, a rendőrség, a katasztrófavédelem, az alkotmányvédelmi hivatal, a büntetés-végrehajtás, valamint a vízügyi igazgatóságok munkatársai is neveztek a megmérettetésre.

A 22. alkalommal megrendezett síverseny helyszíne a Zemplén Kalandpark, ahol rendszeresen szerveznek sí- és egyéb sportrendezvényeket, ezért nagy tapasztalattal és segítséggel voltak a lebonyolítás terén. Kevesen tudják, hogy a park az 1970-es években még Sí-diákolimpiák helyszínéül is szolgált, sőt, egyik pályája olyan műanyag borítást kapott hét évvel ezelőtt, amely alkalmassá tette, hogy télen, nyáron is síelhessenek ott az odalátogatók. A kalandpark sípályáit egyébként 10 hóágyú látja el – akár 1 hét alatt is – megfelelő hómennyiséggel, így az már több éve alkalmas versenyek rendezésére egészen januártól áprilisig.

A versenyen összesen 2 főkategóriában (Sí- és Snowboard), valamint összesen 8 korcsoportban hirdettek győzteseket a belügyminisztérium illetékességében dolgozó szervezeti egységek női és férfi, valamint a vendégként részt vett versenyzők között. 

EREDMÉNYEK