BM Országos Kispályás Labdarúgó Bajnokság

Tizenhat csapattal rajtolt el szeptember 28-án reggel a 2017. évi Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó Bajnokság Algyőn. A rendőrségtől, a büntetés-végrehajtási intézetektől és a katasztrófavédelemtől érkezett csapatok reggel nyolc órakor sorakoztak fel az ünnepélyes megnyitóhoz.

Az Országos Kataztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett rangos sporteseményt Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató nyitotta meg. A megnyitón részt vett Menczer Gusztáv, a Személyügyi Helyettes Államtitkárság közigazgatási tanácsadója, Molnár Áron, Algyő település polgármestere, Vincze P. Márton, a Magyar Rendészeti Sportszövetség elnöke, valamint Juhász Sándor, az Algyői Sportkör elnöke.

A technikai értekezletet és a sorsolást követően azonnal megkezdődtek a csoportmérkőzések. Egy időben négy pályán folyamatosan zajlottak a viadalok. A legjobb eredményt elért csapatok a felsőházi, a kisesett együttesetek pedig az alsóházi ágon folytatták tovább a meccseket. Tizenegy óra után indultak a helyosztó mérkőzések, ekkor már fokozódott az izgalom a játékosokban és a szurkolókban is. A csapatok ekkor már tizenöt perces félidőkben mérték össze erejüket és ügyességüket.  Végül délután három órakor állt fel egymás ellen a két legjobb csapat a döntő mérkőzéshez.

Az idei focibajnokságon megismétlődött a tavalyi végeredmény: a Készenléti Rendőrség és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság öt-öt játékosa bizonyult ismét legjobbnak a csapatok közül. Tavaly is, idén is ők játszották a mindent eldöntő, utolsó meccset. Mindkét csapat végig a fair play szabályait betartva küzdött a győzelemért, de gól egyik félidőben sem született. Így a második tizenöt perc után a bírók a hétméteres rúgásokhoz sorakoztatták fel a csapattagokat, akárcsak az előző évben. Végül a történelem ismételte önmagát: ismét a Készenléti Rendőrség csapata talált többször az ellenfél hálójába, így idén is ők vihették haza a legjobbnak járó kupát. 

Négy órakor, az eredményhirdetéssel zárult a rendezvény. Az eredmények ismertetésén kívül a szervezők több különdíjat is átadtak a játékosoknak.

A Legsportszerűbb csapat: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányág

A legjobban szereplő rendőrségi csapat: Készenléti Rendőrség

A bajnokság legkorosabb játékosa: Bene Ferenc (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A legjobban szereplő katasztrófavédelmi csapat: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A legeredményesebben szereplő büntetés-végrehajtási csapat: Szegedi Fegyház és Börtön

A torna legjobb mezőnyjátékosa: Bobcsák Milán (Készenléti Rendőrség)

A gólkirály: Nagy János (Pálmahalmai Országos BV)

A legjobb kapus: Tombácz Róbert (Csongrád MKI)

 

2017. évi Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó Bajnokság végeredménye:

16. Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

15. Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

14. Országgyűlési Őrség

13. BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság GEK

12. Főváros Büntetés-végrehajtási Intézet

11. Körmendi Rendészeti Szakgimnázium

10. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

9. Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

8. Szegedi Fegyház és Börtön

7. Bács-kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

6. Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

5. Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

4. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

3. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2. Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

1. Készenléti Rendőrség

A díjakat Dr. Gubicza József tű. ezredes, Szatmári Imre tű. dandártábornok, Vincze P. Márton, Győri Levente bv. alezredes adta át.