Díjátadó ünnepség

A Belügyminisztérium és a Rendvédelmi Szervek Országos Pontszerző Sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetésére, valamint a 2019. évben elért sporteredmények, illetve a sportszervezés és a kiképzés területén nyújtott kimagasló teljesítmények elismerésére 2020. január 30-án a Rendőrségi Igazgatási Központ Auditóriumában került sor 150 fő részvételével.

A Belügyminisztérium tanintézeti bajnokságának díjait Zsinka András a BM személyügyi helyettes államtitkára adta át. A tanintézetek összetett versenyében a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium végzett az élen.

A Büntetés-végrehajtás pontversenyének díjait Bordás Anikó bv. alezredes a Büntetés-végrehajtási Szervezet mb. Humán Szolgálatvezető adta át. A pontversenyben az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet győzött.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sportbajnokságainak díjait Vietórisz Ágnes tű. ezredes asszonytól a humánszolgálat vezetőjétől vették át a helyezettek. Az OKF pontversenyét a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte.

A rendőr pontszerző bajnokságok díjait országos rendőr-főkapitány úr képviseletében Dr. Pozsgai Zsolt r. vezérőrnagy úr személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes nyújtotta át. Az első helyen a Készenléti Rendőrség végzett. 2019. év legjobb női rendőr sportolója Malesevics Lili r. hadnagy (Bács-Kiskun MRFK), a legjobb rendőr férfi sportoló Poór Tibor r. törzsőrmester (BRFK) lett.

A Belügyminisztérium pontszerző sportbajnokságainak helyezettjei részére Dr. Kontrát Károly úr parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes adta át a serlegeket.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2019-ben is a Készenléti Rendőrség nyerte a BM összetett pontversenyét, így újabb egy évig őrizheti az Országház ezüstből készített makettjét.

A 2019-évben elért sporteredménye, illetve a sportszervezés területén nyújtott kimagasló teljesítménye elismeréséül Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr egy fő részére tanácsosi címet, tíz fő részére emléktárgyat adományozott, amelyeket miniszterhelyettes úr adott át. Országos rendőrfőkapitány úr elismeréseit hat fő vehette át személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes úrtól Dr. Varga Péter r. dandártábornok úr a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke 41 fő részére adott át jutalmakat. Berecz György tű. ezredes úr az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke nyolc főt részesített jutalomban.

Az ünnepség zárásaként dr. Kontrát Károly úr mondott pohárköszöntőt.