Évértékelő és Díjátadó Ünnepség

A Belügyminisztérium és a Rendvédelmi Szervek Országos Pontszerző Sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetésére, valamint a 2017. évben elért sporteredmények, illetve a sportszervezés és a kiképzés területén nyújtott kimagasló teljesítmények elismerésére 2017. december 7-én a ROKK Rendészeti Szervek Kiképző Központjának Vágóhíd utcai objektumában került sor.

Az ünnepség első részében a rendvédelmi szervek országos pontszerző bajnokságainak első hat helyezettjei vették át a serlegeket és az okleveleket.

 A Belügyminisztérium tanintézeti bajnokságának díjait Zsinka András a BM személyügyi helyettes államtitkára adta át. A tanintézetek összetett versenyében a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium végzett az élen.

 A Büntetés-végrehajtás pontversenyének díjait Lajtár József bv. vezérőrnagy úr a Büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese adta át. A BV pontversenyében a Szegedi Fegyház és Börtön lett az első.

A Katasztrófavédelem bajnokságának díjait Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok úr az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálat vezetője adta át. Az OKF összetett versenyét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte.

A rendőrség bajnokságának díjait Dr. Pozsgai Zsolt rendőr dandártábornok úr, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át. A rendőri bajnokságban a Készenléti Rendőrség végzett az első helyen.

A Belügyminisztérium összetett pontversenyét a Készenléti Rendőrség csapata nyerte. Az első helyezettnek járó belügyminiszteri vándordíjat, az országház ezüstből készült makettjét, dr. Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes, az MRS elnöke adta át a győztes képviselőjének.

Ezt követően Vincze P. Márton úr a Magyar Rendészeti Sportszövetség  ügyvezető elnöke köszöntötte a bajnokságokon eredményesen szerepelt rendvédelmi szerveket és megköszönte a sportbajnokságok szervezőinek a munkát.

Az ünnepség második részében az elismerések és jutalmak átadására került sor a kiváló sportolók és a kiemelkedő munkát végzett kiképzők részére, majd az ünnepség zárásaként dr. Kontrát Károly úr mondott pohárköszöntőt.