Évzáró ünnepség

2015. december 3-án a ROKK Rendészeti Szervek Kiképző Központjának Vágóhíd utcai objektumában került sor a Belügyminisztérium és a Rendvédelmi Szervek Országos Pontszerző Sportbajnokságainak ünnepélyes eredményhirdetésére, valamint a 2015. évben elért sporteredmények, illetve a sportszervezés és a kiképzés területén nyújtott kimagasló teljesítmények elismerésére.

Az ünnepség első részében a rendvédelmi szervek országos pontszerző bajnokságainak első hat helyezettjei vették át a serlegeket és az okleveleket.

A rendőrség bajnokságának díjait Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy úr országos rendőrfőkapitány-helyettes a Készenléti Rendőrség parancsnoka adta át. A rendőri bajnokságban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság végzett az első helyen.

A Katasztrófavédelem bajnokságának díjait Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy úr az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója adta át. Az OKF összetett versenyét a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte.

A Büntetés-végrehajtás pontversenyének díjait Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy úr a Büntetés-végrehajtás országos parancsnok-helyettese adta át. A BV pontversenyében a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet lett az első.

A Belügyminisztérium tanintézeti bajnokságának díjait Zsinka András a BM személyügyi helyettes államtitkára adta át. A tanintézetek összetett versenyében a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola végzett az élen.

A Belügyminisztérium összetett pontversenyét a Készenléti Rendőrség csapata nyerte. Az első helyezettnek járó belügyminiszteri vándordíjat, az országház ezüstből készült makettjét, Dr. Kontrát Károly BM parlamenti államtitkár miniszterhelyettes úr adta át a győztes képviselőjének.

Az eredmények letölthetők innen.

Ezután Vincze P. Márton úr a Magyar Rendészeti Sportszövetség (MRS) ügyvezető elnöke köszöntötte a bajnokságokon eredményesen szerepelt rendvédelmi szerveket és megköszönte a sportbajnokságok szervezőinek a munkát.

Az ünnepség második részében az elismerések és jutalmak átadására került sor a kiváló sportolók és a kiemelkedő munkát végzett kiképzők részére.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr elismeréseit Dr. Kontrát Károly úr adta át.

Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy úr, a Rendőrség állományából tíz fő részére országos rendőr-főkapitányi jutalmat adott át, tizenkét fő pedig, országos rendőr-főkapitányi különdíjban részesült.

Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy úr, a katasztrófavédelem állományából öt fő részére emléktárgy jutalmat adott át.

Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy úr, a Büntetés-végrehajtás állományából négy fő részére emléktárgy jutalmat adott át.

Vincze P. Márton úr huszonöt főt MRS tárgyjutalomban részesített.

Dr. Demény Ádám tűzoltó ezredes úr az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke nyolc főnek sportszer tárgyjutalmat adott át.

Végül Vincze P. Márton úr a 2015 évben nyújtott támogatás elismeréseként emlékplakett és díszoklevél elismerésben részesítette az MRS támogatóit.

Az ünnepség zárásaként Kontrát Károly úr mondott pohárköszöntőt, melyben sok sikert kívánt a következő évi munkához.