Forgács László labdarúgó emléktorna

Huszadik alkalommal került lebonyolításra a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében a Forgács László Rendőrségi Meghívásos Labdarúgó Emléktorna. A rendezvény fő támogatói a Magyar Rendészeti Sportszövetség és Tiszaújváros Önkormányzata voltak.

A torna célja, emlékezni egy olyan országos rendőrfőkapitányra, aki a rendőri munka mellett kiemelkedő hangsúlyt fektetett a sportra, valamint elősegíteni a 40. év feletti állomány fizikai felkészültségének javítását és a szervezeten belüli sportbaráti kapcsolatok ápolását.

A rendezvényt dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, melyen 11 csapat 105 játékosa és 30 meghívott vendég vett részt. Két csoportban (5 és 6 csapat), két teremben több lelkes szurkoló biztatása mellett kezdődtek a csoportmérkőzések. Az emléktornán – a hagyományoknak megfelelően – a család valamennyi tagja (Forgács Lászlóné, Forgács Gábor, Forgács Csilla férjével és gyermekeikkel) részt vett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a megye illetékességi területén működő rendőrkapitányságok vezetői mellett megjelentek a város képviselői, nyugállományú rendőri vezetők, valamint a sportéletből számos barát és tisztelő is. A rendkívül izgalmas, de kiemelkedően sportszerű mérkőzések alkalmával kialakult a két csoport sorrendje, majd kezdődtek a helyosztó mérkőzések.

A torna végeredménye:

 1. BM Öregfiúk
 2. BRSE
 3. B-A-Z. MRFK
 4. Hajdú-Bihar MRFK
 5. Tolna MRFK
 6. Nemzeti Védelmi Szolgálat
 7. Győr-Moson-Sopron MRFK
 8. Heves MRFK
 9. Veszprém MRFK
 10. KR Nemzeti Nyomozó Iroda
 11. BRFK

A torna vándorserlegét – melyet Forgács Lászlóné adott át – a következő rendezvényig ismét a BM Öregfiúk csapata őrizheti. A B-A-Z. Megyei Rendőr Sportegyesület által felajánlott különdíjat Vanczák Zoltán r. ezredes, az egyesület elnöke adta át, amelyet az egyetlen női játékos, Dr. Száraz Eszter (NVSZ) kapott. A torna gólkirálya Rikkers Péter (Tolna MRFK, 6 góllal), a legjobb kapus Szemán Imre (B-A-Z. MRFK, összesen 1 kapott óllal!), a legjobb játékos Séfer Tamás (BM Öregfiúk) lett. A torna legidősebb játékosa részére Miskolczi István r. alezredes, Tiszaújváros rendőrkapitánya ajánlott fel különdíjat, amelyet Dr. Világosi Gábor (BM Öregfiúk játékosa) érdemelt ki. A Rendőrtábornokok Egyesülete által a legsportszerűbb csapat részére felajánlott különdíjat az egyesület képviseletében Dr. Tergalecz Ferenc nyá. r. ezredes adta át, melyet a BRFK csapata kapott. A legjobb hazai játékos részére Tiszaújváros Önkormányzata ajánlott fel különdíjat, melyet Pap Zsolt alpolgármester adott át Szemán Imre részére.