Két bronzérem a Rendőr Asztalitenisz Európa-bajnokságon

2019. szeptember 19. és 23. között Pozsonyban rendezték a 8. Rendőr Asztalitenisz Európa-bajnokságot, melyen 17 ország 86 versenyzője állt asztalhoz

A Magyar Rendőrséget ötfős válogatott képviselte az eseményen: Szilvássiné Végh Katalin r. főtörzsőrmester, Göndös Gábor r. százados., Korály Tibor r. törzsőrmester., Tóth Zsolt r. őrmester., Poór Tibor r. törzsőrmester. A csapat vezetője Dr. Varga Péter r. dandártábornok a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke volt.

A kontinenstorna a csapatversennyel kezdődött és férfi csapatunk kiváló játékkal bronzérmet szerzett. A csoportkörben egyaránt 3-0-ra győztek Írország és Szlovákia ellen, majd 3-2 arányban verték Luxemburg csapatát. A negyeddöntőben 3-1-es győzelem következett Ausztria ellen. A döntőbe jutásért Dánia volt az ellenfél és csapatunk kiélezett csatában, 3-2 arányban – döntő mérkőzésen döntő szettben – maradt csak alul.

Férfi párosban a Göndös Gábor és Poór Tibor az első fordulóban és a legjobb nyolc között is 3-0-ra győzött egy belga és egy osztrák páros ellen. Az elődöntőbe jutásért szlovák ellenfelet győztek le (3-1). Az elődöntőben öt szettes mérkőzésen szenvedtek vereséget a későbbi győztes cseh párostól, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Férfi egyéniben Poór Tibor bejutott a nyolc közé, Göndös Gábor pedig a tizenhat között búcsúzott.