Rendőr Sportlövő Európa-bajnokság

2019 június 17. és 21. között a németországi Suhl városában 17. alkalommal rendezték meg a Rendőr Sportlövő Európabajnokságot. A kiutazó csapatot Dr. Horváth Ádám István r. ezredes a Magyar Rendészeti Sportszövetség elnökségének tagja vezette.

A csapat tagjai Lázár Antónia r. törzsőrmester, Dr. Csikós Botond r. alezredes és Szalai Mihály r. főtörzszászlós voltak.

A 19 ország részvételével lezajlott kontinensviadalon a magyar rendőrséget képviselő versenyzők kiváló helytállásukról, sportszerűségükről és fegyelmezettségükről tettek tanúbizonyságot, méltó módon képviselve hazánkat is.

Az Európa-bajnokság új, Tokióban debütáló olimpiai versenyszámában, a légfegyver 10 méter női-férfi vegyes csapatversenyben a döntőbe jutva Lázár Antónia és Szalai Mihály – kitűnő tandemet alkotva – az igen előkelő 4. helyet érték el.

A két férfi sportlövőnk több versenyszámban is elindult. Dr. Csikós Botond r. alezredes a férfiak 50 méteres szabadpisztoly számban érte el legjobb eredményét, ahol – valamennyi versenyszámban az olimpiai és világbajnok sportlövőkkel felálló mezőnyben – az előkelő 17. helyezést érte el.

Lázár Antónia és Szalai Mihály c. r. főtörzszászlós a légfegyver 10 méteres versenyszámban szerepelt kiválóan, ahol a kiemelkedő 11. és 15. helyezést érték el.