Turul Lépcsőfutó Bajnokság

Több, mint 190 versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot a hatodik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon. A Komárom-Esztergom MKI által szervezett verseny 2018. május 16-án került megrendzésre, immár a hatodik alkalommal.

A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül. A verseny zárasaként ismételten a tűzoltók versenyére került sor.

A sportfelszereléses kategóriában a hölgyeknél Császár Enikő (BRFK) diadalmaskodott, a férfiak mezőnyben pedig Sági József (Pest MKI) volt a leggyorsabb. A védőfelszereléses-légzőkészülékes versenyt Szűcs-Szabó Tamás (Pest MKI) nyerte.