VIII. Rendőr Kerékpáros Európa-bajnokság

A kontinensviadal 2018. szeptember 06-10. között került megrendezésrea belgiumi Herentals városában. A 7 fős magyar csapat a júniusi zalakarosi válogatón elért eredmények alapján lett kiválasztva, a csapat szakmai irányításával Neubauer Tamás alezredes lett megbízva. A delegáció egy kétnapos edzőtábort követően utazott a verseny helyszínére, ahol a sportág két számában álltak rajthoz a csapattagok.

Szombaton, az egyenkénti időfutamban 2 perces külön indításokkal 21 kilométeres távot kellett teljesíteni a versenyzőknek. A legjobb eredményt férfiaknál Szőke Zoltán 30,30 perccel érte el, így a 71. helyen végzett, míg nőknél Gyebnár Éva 37,00 perccel a 36. helyen ért célba.

Vasárnap rendezték a mezőnyversenyt, ahol a csapatnak 6 körös mezőnyversenyből egy kört sikerült menni. Az első körben történt nagyobb tömegbukásba 4 versenyző is belekerül a magyar csapatból, és a szerzett sérülések, valamint a kerékpárok rongálódása miatt hárman feladni kényszerültek a versenyt. Továbbá egy versenyzőnek a hátsó kereke oly módon sérült, hogy kör megtételét követően ő is kiállni kényszerült. Két másik versenyzőnknek sikerült kimaradni a bukásból, ők a baleset mögött helyezkedtek, de a mezőnyt nem sikerült utolérniük, ezért a 17 km-es kör után kiintették őket a szervezők, így a legjobb eredményt Pintér Zsolt szerezte meg a 73. helyen.