Forgács László Meghívásos Rendőrségi Labdarúgó Emléktorna 2019.

Tizenkilencedik alkalommal került lebonyolításra a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében a Forgács László Rendőrségi Meghívásos Labdarúgó Emléktorna. A rendezvény fő támogatói a Magyar Rendészeti Sportszövetség és Tiszaújváros Önkormányzata.

A torna célja, emlékezni egy olyan országos rendőrfőkapitányra, aki a rendőri munka mellett kiemelkedő hangsúlyt fektetett a sportra, valamint elősegíteni a 40. év feletti állomány fizikai felkészültségének javítását és a szervezeten belüli sportbaráti kapcsolatok ápolását.

A rendezvényt Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei főkapitány nyitotta meg, majd a 11 csapat 110 játékosával két teremben indult útjára a labda. A csapatokat a 30 meghívott vendég mellett több lelkes szurkoló is biztatta. A rendezvényen – a hagyományoknak megfelelően – a Forgács család valamennyi tagja részt vett. A B-A-Z. MRFK vezetői, valamint az illetékességi területén működő rendőrkapitányságok vezetői mellett megjelentek a nyugállományú rendőri vezetők is. A rendkívül izgalmas, de kiemelkedően sportszerű mérkőzések alkalmával kialakult a két csoport sorrendje, majd kezdődtek a helyosztó mérkőzések.

A torna végeredménye:

1.BM Öregfiúk

2.BRSE

3.Tolna MRFK

4.Győr-Moson-Sopron MRFK

5.Hajdú-Bihar MRFK

6.B-A-Z. MRFK

7.Nemzeti Védelmi Szolgálat

8.KR Nemzeti Nyomozó Iroda

9.Veszprém MRFK

10.Heves MRFK

11.BRFK

A torna vándorserlegét – melyet Forgács Lászlóné adott át – a következő rendezvényig a BM Öregfiúk csapata őrizheti. A Magyar Rendészeti Sportszövetség által felajánlott különdíjat Vanczák Zoltán r. ezredes, az MRS elnökségi tagja adta át, amelyet az egyetlen női játékos, Dr. Száraz Eszter (NVSZ) kapott. A torna gólkirálya Törjék Péter (Tolna MRFK), a legjobb kapus Kovács András (BRSE), a legjobb játékos Bognár Zsolt (Tolna MRFK) lett. A torna legidősebb játékosa részére Dr. Kalapos István r. ezredes, Tiszaújváros rendőrkapitánya ajánlott fel különdíjat, amelyet Dr. Világosi Gábor (BM Öregfiúk játékosa) érdemelt ki. A Rendőrtábornokok Egyesülete által a legsportszerűbb csapat részére felajánlott különdíjat az egyesület képviseletében Dr. Berta László nyá. r. vezérőrnagy adta át, melyet a BRFK csapata kapott.