Rendőr Tenisz Európa-bajnokság

A Magyar Rendészeti Sportszövetség (MRS) az Európai Rendőr Sportszövetség (USPE) felkérésére 2017. június 23. és 30. között Budapesten rendezte a Rendőr Tenisz Európa-bajnokságot.

19 ország 66 férfi és 31 női versenyzője lépett pályára a Nemzeti Edzés Központ kiváló minőségű teniszpályáin, hogy megküzdjön az Európa-bajnoki címekért. A mezőny ezúttal is erős volt, többi profi teniszmúlttal rendelkező játékos is nevezett az eseményre. A megnyitó ünnepségen Vincze P. Márton MRS ügyvezető elnök és Fred Kusserow az USPE főtitkára köszöntötte a résztvevőket.

A Magyar Rendőrséget négy férfi és egy női játékos képviselte. A hölgyek mezőnyében Harangozó Helga hallgatója egy kiemelt francia játékos legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé, ahol az első kiemelt, jelenleg is profi osztrák ellenfelétől kikapott.

Férfi versenyzőink közül Dr. Nyéki Tamás három szettben győzött le egy brit ellenfelet, de a második fordulóban kikapott az ötödik helyen kiemelt belga versenyzőtől.

Tóth József első mérkőzésén szlovén ellenfél ellen méh nyerni tudott, azonban a második fordulóbeli ellenfél már is erős volt neki.

Dr. Szilvásy György küzdelmes mérkőzésen mérkőzéslabdáról veszített holland ellenfelével szemben, majd a vigaszágon is kikapott.

Tóth Tamás az első mérkőzésen megsérült és fel kellett adnia a mérkőzést és párosban sem tudott pályára lépni.

A Nyéki-Szilvásy páros szoros mérkőzésen kikapott egy norvég párostól.

Az Európa-bajnokság az eredményhirdetéssel, majd esti bankettel zárult.

Részletes eredmények