XV. Országos Rendőr és IX. Meghívásos Rendészeti Horgászverseny

2016. július 8-án, pénteken tizenötödik alkalommal került megrendezésre a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében a hagyományos Országos Rendőr Horgászverseny a Bátonyterenye – Maconkai víztározónál. A rendezvényt a kora reggeli órákban Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány úr nyitotta meg és kívánt egyben sikeres napot a csapatoknak. A versenyen 3 fő alkotta társulatok mérhették össze tudásukat. Az idei rendezvényen 27 csapat 82 versenyzője, kísérőkkel együtt 92 fő vett részt.

A forró, napos, kánikulai idő alaposan próbára tette a versenyzőket, akik elszántan küzdöttek a különböző kategóriák díjaiért. Az idei megmérettetés a rekordok jegyében telt. A legnagyobb halat - 24450 gramm - Páris Tamás fogta, mely egyben a Maconkai tó idei legnagyobb halfogása is volt. A verseny során további hat másik halkategóriában értek el rekordfogást. 

A versenyt a Magyar Rendészeti Sportszövetség és a Magyar Rendvédelmi Kar különdíjakkal támogatta.

Az eredményhirdetés során Nagy Gábor r. alezredes úr, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője értékelte a versenyt, majd átadta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Rendészeti Sportszövetség díjait. Végül a Magyar Rendvédelmi Kar Elnökének különdíjainak átadására került sor.

Eredmények: egyéni, csapat