Események

 

A programra látogatókat igazi sportág-kavalkád várta a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnoknál. A csodás napsütés csak ráadás ajándék volt mindazoknak, akik kihasználták a lehetőséget, hogy egyetlen nap alatt több, mint tizenöt sportágban, erőnléti kihívásban tehetik próbára magukat. Akár versenyzőként különböző távokat futva vagy a meghirdetett erőnléti kihívásokba kapcsolódtak be, akár a fergeteges pofonpartit figyelték kívülről, vagy éppen ellazultak a hatha jóga órán, mindenki, korosztálytól függetlenül megtalálta a maga szórakozását.

Sokan látogattak ki 2021. szeptember 4-én a Magyar Rendészeti Sportszövetség Balatonszőlősön tartott „Mozgásban az erő” rendezvényére. A rendezvényen számos sportágat ismerhettek meg a mozogni vágyók. A rendezvény célja volt, minél több a mozgásforma, sportág megszerettetése a kilátogatókkal, amelyek közül egyet a jövőben - akár otthon is - űzhetnek rendszeresen az egészségük megőrzése érdekében.

A Mozgásban az Erő prevenciós célú egészségmegőrző fesztiválnak és futóversenynek Sárbogárd adott otthont 2021. augusztus 29-én. A negyedik alkalommal megrendezett versenyen mindenki a korának és edzettségi állapotának megfelelő távon tehette próbára állóképességét. A futáshoz szükséges motivációt az Exatlon női győztese Szente Gréta biztosította az indulóknak.

A rendezvény, melyet a Magyar Rendészeti Sportszövetség segítségével valósítottak meg, igazi családi program volt, hiszen a legkisebbektől a felnőttekig mindenki megtalálhatta a számára megfelelő programot.

Bököny egy kisközség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Itt rendezett sportfesztivált a Magyar Rendészeti Sportszövetség és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület (HRSE) 2021. augusztus 22-én a „Mozgásban az Erő” projekt keretében. A rendezvényre kilátogatók ezúttal is számos sportot kipróbálhattak és többféle nyílt edzésen vehettek részt. A sportoláson kívül több más hasznos programot is felvonultatott a rendezvény. A fesztiválon mindenki megtalálta a hozzá leginkább testhezálló sportot és mozgásformát. 

A Magyar Rendészeti Sportszövetség a Hajdú Rendészeti Sportegyesülettel (HRSE) közösen 2021. július 17-én Debrecen mellett, Hármashegyalján rendezte a „Mozgásban az Erő” prevenciós célú sportrendezvényét.

A résztvevők a Zsuzsi erdei vasúttal juthattak el a rendezvény helyszínére. A HRSE szervezésében PrevenTúra fantázianéven különböző távú túrákat lehetett teljesíteni a gyönyörű tájon. A rendezvényre kilátogatók különböző sportbemutatókon, nyílt edzéseken vehettek részt. Ki lehetett próbálni a cross challenget, a DAD challenget és a Concept 2 evezős challenget.

Bár a címben felsoroltak mindegyike igaz, mégsem sértettek és elkövetők hada, hanem sportra, mozgásra, minőségi együtt töltött időre vágyó emberek töltötték meg augusztus 8-án Hajdúszoboszlón a Városi Sportházat. Élvezték a Magyar Rendészeti Sportszövetség és szervező partnerei által megálmodott és életre hívott sportrendezvényt. Próbára tették erejüket, állóképességüket, örömet okozva saját magunknak és társaiknak, akikkel együtt ismerkedtek a legkülönfélébb sportágakkal.

A Magyar Rendészti Sportszövetség a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft-vel közösen tartotta a „Mozgásban az Erő” rendezvénysorozat következő állomását 2021. július 16-án Esztergomban

A rendezvénynek kiváló helyszínt biztosított a Rugby Klub, melynek területén közel húsz különféle mozgásformát próbálhatott ki a több száz résztvevő, köztük fogyatékkal élők is.

A programban szerepelt tűzoltási bemutató és a rendőrség bűnmegelőzési sátránál is hasznos ismeretekre tehettek szert a kilátogatók.

Mozgásban az erő Ladányban

 

Ezzel a találó névválasztással indult el a rendezvénysorozat még 2018-ban. A sorozat életre hívója a Magyar Rendészeti Sportszövetség és tagszervezetei a felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztését tűzte ki célul. A sorozatban a rendvédelmi erők dolgozói motiváló példaként, edzőként, sportolóként vesznek részt az eseményeken.

2021 július 3-án – a „Mozgásban az erő” programsorozat keretében – rendhagyó időpontban kerül megrendezésre Enyingen a "Rügypattintó futás és sportnap". A megszokott (1200m 5-10-21 km) távokon és útvonallal, de sok újdonsággal és kiegészítő programmal várunk mindenkit az Öreghegy lábánál, a festői szépségű Úsztató Horgásztónál a verseny napján!

Idén is ellátogattunk az esztergomi Rugby Clubba, ahol számos sportág kipróbálására volt lehetőség szeptember 26-án, Akik kilátogattak az eseményre, azok a sportolás és mozgás melett az egészséges életmóddal kapcsolatban is bővíthették ismereteiket. A rendezvény több ismert sportoló is részt vett: Siklósi Gergely világbajnok vívó, Bozsik Anna sifutó bajnok, és Gulyás Péter válogatott kézilabdázó, Huszti Kata Exatlon győztes.

A tavalyi évhez hasonlóan 2020-ban is megtartottuk Devecserben a Mozgásban az Erő sportnapot. Idén is nagyszerű sportolási lehetőségekkel és élményekkel teli napot tartottak a szervezők.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség 2020. augusztus 28-án Hajdúnánáson rendezte Mozgásban az erő rendezvényét, melynek célja most is a prevenciós célú egészségmegőrzés és az egészséges életmódra nevelés volt. A részt vevők megismerkedhettek a városban működő sportszervezetekkel, megkóstolhatták a helyi alapanyagokból készített egészséges ételeket. Különböző népi játékokat is ki lehetett próbálni. A rendezvény a fogyatékkal élők számára is biztosított mozgási lehetőséget.

Mozgásban az erő - Egy nap sporttal az egészségért elnevezésű ajkai rendezvény a Nagy László Művelődési Központ melletti parkban került megrendezésre 2019. szeptember 20-án. A programok között szerepelt: aerobic bemutató, zumba, kettlebell, íjászat, asztali tenisz, nordic walking, kapura rúgás, kosárlabda palánkra dobás. Ki lehetett próbálni az evező ergométereket, TRX-et és lehetett airsoftozni is. Véradásra és egészségi állapotfelmérésre is sor került.

Mozgásban az erő - Egy nap sporttal az egészségért címmel 2019. június 29-én zajlott Devecserben a Várkert parkban a programsorozat következő állomása. A megnyitót követően 1 km-es és 5 km-es távon indult családi és egyéni futóverseny a Sportolj Velünk SE irányításával, melyen több mint 30-an vettek részt. A szomszédos labdarugó pályán 6 csapat játszott körmérkőzéseket a győzelemért. A nap folyamán ki lehetett próbálni az evező ergométert, airsoft lövészetet, kosárlabda dobást kerekesszékből, pingpongot, nordic walkingot, kapu rárúgást is.

Rügypattintó Futás és Sportnap című rendezvény került megrendezésre Enyingen az Öreghegyen az Úsztató Horgásztó festői környezetében. 1200 méter, 5 km, 10 km és 21 km távokon indult futóverseny, melyen közel 600 résztvevő indult. A távokat kerékpárral is lehetett teljesíteni. Egész nap folyamán különböző standokat tudtak kipróbálni az érdeklődők. Többek között volt egészségsátor prevenciós szűrővizsgálatokkal Taubert Márta háziorvossal. A Fejér Megyei Rendőrség bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági standot állított fel.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség 2019. október 20-án a Mikepércsi Hunyadi János Általános Iskolában rendezte a „Mozgásban az Erő” programsorozat következő családi sportnapját, melyen 250 fő vett részt. A résztvevő számos színvonalas sportbemutatót tekinthettek meg és maguk is kipróbálhatták ezeket a sportágakat a jelenlévő szakemberek segítségével. A rendezvény a fogyatékkal élők számára is kínált különböző mozgási lehetőségeket.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület 2019. november 30-án Debreceni Egytem Egészségügyi Karán rendezte "Mozgásban az Erő" családi egészség- és sportnapját. A különböző bemutatókon, versenyeken 240 fő vett részt. A kiállítói standokon szakemberek segítségével mindenki kipróbálhatta az érdeklődésének megfelelő mozgásformákat. 

A Magyar Rendészeti Sportszövetség 2019. szeptember 4-én Várpalotán a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban rendezte "Mozgásban az Erő" családi egészség- és sportnapját. A programokon, bemutatókon közel 800 mozogni vágyó vett részt. Szakemeberek segítségével mindenki kiprobálhatta az érdeklődésének megfelelő mozgásformákat.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség (MRS) 2019. május 1-én rendezte „Mozgásban az Erő Esztergomi Futás és Sportnapját. Az Esztergomi Rugby Clubban megtartott rendezvényen több mint 1000 fő vett részt. A megnyitón Dr. Varga Péter MRS ügyvezető elnök és Bánhidy László Esztergom város alpolgármestere is köszöntötte a résztvevőket. A futóversenyen 2,5, 5 és 10km-es távon álltak rajthoz a versenyzők. Az egész napos rendezvényen számos sporttal és egészségmegőrzéssel kapcsolatos program várta a sportolni, mozogni vágyókat.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület 2019. május 1-én rendezte "Mozgásban az Erő" családi egészség- és sportnapját. A városi sportcsarnokban és mellette található sportpályán több mint 600 mozogni vágyó vett részt a különböző bemutatókon, versenyeken. A 30 kiállítói standon mindenki talált az érdeklődésének és beállítottságának megfelelő programot. és szakemeberek segítségével ki is próbálhatták az adott mozgásformákat. A szinpadon szinvonalas sportbemutatókat (kung fu, aerobic, kick box, vívás, kettlebell) láthattak a résztvevők.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség mindenkit szeretettel vár családi sportnapjára. A rendezvényen számos mozgással és egészségmegőrzéssel kapcsolatos program várja az érdeklődőket.

Időpont: 2019. szeptember 14. 09.00 órától 17.00 óráig

Egy nap sporttal az egészségért.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség mindenkit szeretettel vár devecseri rendezvényére ahol sporttal és egészségmegőrzéssel kapcsolatos programokon lehet részt venni.

Helyszín: Devecser Várkert park, Lékai u. 9.  
Időpont: 2019. június 29. szombat 9.00 - 17.00 óra között.

A rendezvényre történő belépés INGYENES!

Program:
9.00 - Megnyitó
9.20 - Családi élményfutás

A Magyar Rendészeti Sportszövetség meghívja a „Derecske Családi Sportnap” című INGYENES rendezvényére.

Helyszín: Derecske, Sárostói Sportpálya, Kossuth u. 16, 4130
Időpont: 2019. május 1. szerda, 9.00 – 16.00 óra között

Ízelítő a PROGRAM-ból:

Mozgásban az erő Esztergomi Futás- és Sportnap

Helyszín: Esztergom Rugby Club Pálya  2500 Esztergom, Nagy Duna sétány 1.
Időpont: 2019. május 1. szerda, 8.30 – 10.45 óra között.

A rendezvényre történő belépés és a futóverseny is INGYENES!

Program:
8.30-9.50 - Rajtszámok és chip átvétele
10.00-10.30 - Megnyitó
10.45-11.00 - Bemelegítés és futás rajt
A futás után díjátadó.

JÁTÉK: menetlevél - fődíj egy BICIKLI és egy belföldi UTAZÁS

A futóversenyen chippes időmérés lesz. Távok: 2,5 km, 5 és 10 km aszfalton

Helyszín: Szolnok, Neumann János Egyetem Gazdasági Kar Campus,  5000 Szolnok, Tiszaliget sétány 14.
Időpont: 2019. május 11.

Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, kiállítókkal, előadásokkal, bemutatókkal, gyermek foglalkoztatókkal, közös mozgással várjuk az érdeklődőket Szolnokon május 11-én.

Előadások - Campus főépület aula

09:10-09:30: Dr. Bendó Mihály SBO osztályvezető főorvos: A sürgősségi betegellátás

09:30-09:50: Dr Kudrjavcev Anatolij angiológus főorvos: Az érszűkület – a szűrővizsgálatok jelentősége

Dátum: 2019. április 6. szombat.
Helyszín: Enying Úsztató Horgásztó

Enyingi  Rügypattintó futás és sportnap.

Dátum: 2018. szeptember 28. 
Helyszín: Biharkeresztes, Sportcsarnok

Biharkeresztes Művelődési Házának sportcsarnokában tartottuk harmadik rendezvényünket a határ menti település és a környék lakosainak. Színes programok várták az ide látogatókat, volt TRX Mester Petrával, Intervall-mix edzés Sipos Nórával, Alizetics női testszépítő tornát tartott az okleveles oktató Dr. Békési Lászlóné, a Nefelejcs Biztos Kezdet Gyerekház arcfestést, csillámtetkót, nagymozgásos játékokat hozott.

Dátum: 2018. szeptember 21.
Helyszín: Veszprém, Városi Stadion
A „felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén” című projekt
keretében a második rendezvény 2018. szeptember 21-én 8:00-17:00 óra között a Veszprémi
Városi Stadionban került megrendezésre.
Voltak egész nap zajló programok, melyek között megtalálhatók voltak különböző sportági
bemutatók (evezős ergometer, airsoft), egészségfejlesztő programok (tanácsadás, ételkóstoló),

Ingyenes programok kicsiknek és nagyoknak, sportolni vágyóknak és nézelődőknek!

Helyszín: Biharkeresztes Városi Sportcsarnok
Időpont: 2018.10.28. 9.00-16.00

Sportprogramok
Nyílt edzések
Bemutatók
Sportversenyek, vetélkedők
Hagyományőrzés
Egészségmegőrzés
Családi- és gyermekprogramok

Várunk mindenkit szeretettel!

További információk az esemény hivatalos Facebook oldalán:  https://www.facebook.com/events/335088280391040/?active_tab=about

Dátum: 2018. június 9.
Helyszín: Debrecen, Ötholdas Pagony

A „felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén” című projekt keretében az első rendezvényre 2018. június 9-én került sor Debrecenben. A Debreceni Családi- és Sportnapnak az Ötholdas Pagony adott otthont, amely egy több hektáros terület és minden szempontból remek adottságokkal bír az ilyen jellegű rendezvények megtartására. A programok 08.30 órától 16.00 óráig tartottak, amelyeken bárki térítésmentesen vehetett részt.